Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Επιστολή προς τα Ρεθεμιώτικα Νέα


Εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα Νέα

Κύριε διευθυντά
Το σχόλιο της εφημερίδας σας (6/8/2011) με τίτλο «Οικουμενικότης» νομίζουμε ότι γενικεύει βεβιασμένα «κι όποιο πάρει ο χάρος». Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και την καθιέρωση μιας πάγιας και αδιάβλητης πρακτικής στη συνεργασία των νομικών προσώπων του Δήμου με τις τράπεζες. Λέτε ότι όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις που δόθηκαν. Αυτό αφορά βέβαια τη δημοτική πλειοψηφία και την μείζονα αντιπολίτευση. Όμως από πουθενά δεν προκύπτει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να έχει εκφράσει την παραμικρή ικανοποίηση και σας παραπέμπουμε στα ηχογραφημένα πρακτικά. Αντίθετα η συσχέτιση μιάς εγγυητικής επιστολής με την κρινόμενη συμφωνία και η παρουσίαση από τον Δήμαρχο της συμφωνίας περίπου ως αναπόφευκτης και σχεδόν επιβεβλημένης όχι μόνο δεν μας ικανοποίησαν αλλά ενίσχυσαν τα ερωτηματικά μας.
Το ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Δήμαρχος, όντας εκ των προτέρων ικανοποιημένοι, διέκοψαν αιφνιδιαστικά τη συζήτηση χωρίς να αφήσουν περιθώρια για δευτερολογίες, δεν σημαίνει ότι το θέμα έχει κλείσει.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από τις 28/7/2011 με την υπ αρ 16393 αίτησή της (επισυνάπτεται) ζητά να ενημερωθεί πλήρως για όλα τα επίσημα έγγραφα που σχετίζονται με την κρινόμενη συμφωνία.
Το αίτημά μας διαβιβάστηκε στις 2/8/2011 στο νομικό πρόσωπο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να μας κοινοποιήσει τα δημόσια έγγραφα που ζητούμε.
Αν και δεν έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι όλα γίνονται με επίσημα έγγραφα, ωστόσο επιτρέψτε μας να τα μελετήσουμε και μετά να τοποθετηθούμε τελεσίδικα.