Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΛΣ Δήμου Αγίου Βασιλείου




Η «απάντηση» του κ Ταταράκη στην καταγγελία μας για τον ορισμό (ουσιαστικά διορισμό) των εκπροσώπων του Δήμου Αγίου Βασιλείου στην ΠΕΔ Κρήτης, δεν περιμέναμε να μας επιβεβαιώνει τόσο πανηγυρικά.
Ομολογεί ο κ Ταταράκης ότι πράγματι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε αλλά συμφώνησαν με το Δήμαρχο να συντάξουν ένα πρακτικό μιας συνεδρίασης που δεν έγινε ποτέ. Δηλαδή ένα κάλπικο πρακτικό.
Ομολογεί ότι ούτε κάλπες στήθηκαν, ούτε ψηφοδέλτια υπήρξαν, ούτε καμιά ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ομολογεί δηλαδή ότι μαζί με τον Δήμαρχο κατακρεούργησαν κυριολεκτικά το άρθρο 9 και αυτού ακόμη του αντιδραστικού ΠΔ 75/22-8-2011, που προβλέπει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι των παρατάξεων, κάλπες, μυστική ψηφοφορία κλπ. Άρα αφαίρεσαν τη δυνατότητα να υποβληθούν δημόσια και άλλες υποψηφιότητες, να εκφραστούν στη μυστική ψηφοφορία τυχόν διαφοροποιήσεις κλπ.
Κι ύστερα από αυτές τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ο κ Ταταράκης απορεί κι από πάνω για την έκπληξή μας για αυτές τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες διαδικασίες.
Ξέρει πολύ καλά ο κ Ταταράκης ότι το ζήτημα δεν είναι η ύπαρξη ή μη εσωτερικών αντιθέσεων στους συνδυασμούς τους. Ας μην προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού. Είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν μας αφήνουν παγερά αδιάφορους, αν και τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο κ Ταταράκης ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ περισσότερο τις επιβεβαιώνουν από ότι τις διαψεύδουν.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πολιτική πράξη διορισμού και όχι εκλογής των εκπροσώπων του Δήμου στην ΠΕΔ Κρήτης. Ανοίγουν πολύ επικίνδυνους δρόμους.
Προκειμένου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να εξασφαλίσουν απόλυτη ομοφωνία στις αντιλαϊκές επιλογές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία της ΛΣ του Δήμου Αγίου Βασιλείου



Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 19/9/2011 πραγματοποιείται η συνέλευση των αντιπροσώπων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) Κρήτης, ενώ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΕΝ έχει γίνει για την εκλογή των αντιπροσώπων του, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΜΙΑ σχετική πρόσκληση δεν έχει λάβει παρά τα όσα ορίζει το ΠΔ 75/22-8-2011.
Πληροφορηθήκαμε μάλιστα από συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης ότι επειδή ο συνδυασμός της πλειοψηφίας είχε κάποιες αντιθέσεις στην επιλογή του αντιπροσώπου του, σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης συμφώνησαν να μην κάνουν εκλογές και να ορίσουν τους εκπροσώπους του Δήμου με πρακτικά εικονικής συνεδρίασης.
Τα παραπάνω ουσιαστικά μου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία.
Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός ότι το ΠΔ εκ προοιμίου αποκλείει τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την εκλογή αντιπροσώπου και άρα δεν θα έπρεπε να την ενδιαφέρει η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Αυτός ο άκρατος αμοραλισμός είναι πέρα για πέρα ξένος με τις αρχές και τις αξίες και το ήθος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Στόχος μας δεν είναι οι καρέκλες αυτές καθαυτές αλλά η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας και θέσης για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών από τη βάρβαρη επίθεση που σήμερα δέχονται.
Αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να εφαρμόσουν χωρίς καμιά παρέκκλιση τις αντιλαϊκές επιλογές του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Δεν τους φτάνει το Δημαρχοκεντρικό σύστημα που καθιέρωσαν.
Δεν τους φτάνει η μετατροπή των μειοψηφιών σε άνετες πλειοψηφίες μέσω του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών.
Δεν τους φτάνει ο τεχνητός αποκλεισμός της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ από τις περισσότερες ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ.
Έχουν ανάγκη με το έτσι θέλω να επιβάλουν και τα πρόσωπα που θα δώσουν τυφλή στήριξη στις βάρβαρες αντιλαϊκές τους επιλογές.
Για το σκοπό αυτό δεν διστάζουν να κονιορτοποιούν ακόμη και τη δική τους νομιμότητα, ακόμη και τα δικά τους συλλογικά όργανα.