Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ



                                                                          Ρέθυμνο 14/2/2014
 





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της επιτροπής των κατοίκων των Περιβολίων με τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΚΚΕ και επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανούσο Μανουσογιάννη με θέμα βέβαια την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πληρωμή των εισφορών από τις πράξεις εφαρμογής του σχεδίου στα Περιβόλια.
Ο κ Μανουσογιάννης υπογράμμισε πως η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων, εργατικές λαϊκές οικογένειες, είναι θύματα της διαχρονικής πολιτικής κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης της γης υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, υποβάθμισης των λαϊκών συνοικιών και αφαίμαξης των εργαζομένων.  Στην ουσία το κράτος και το τοπικό του παράρτημα, οι δήμοι, υπόσχονται στους εργαζόμενους γυαλιστερά σχέδια πόλης, άνετους και σύγχρονους κοινόχρηστους και κοινωφελείς  χώρους,. Σχέδια επί χάρτου, ίσα ίσα για να τους ξεγελάσουν, να τους αποσπάσουν γη, χρήμα και τη συναίνεσή τους.  Σχέδια που γρήγορα αξιοποιούν τα μεγάλα συμφέροντα προς όφελός τους για να βαλτώσουν στη συνέχεια αφήνοντας ακόμη πιο υποβαθμισμένο το δομημένο περιβάλλον και ακόμη φτωχότερη την εργατική λαϊκή πλειοψηφία.
Ο κ Μανουσογιάννης συμφώνησε να διαβιβαστεί προς τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση, ως αίτημα του Δήμου,  το αίτημα των κατοίκων να παγώσει η πληρωμή των εισφορών.  Με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα της αντιπροσωπείας πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων στο Δήμο για να διατυπωθεί από κοινού το αίτημα αυτό.  Υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία και ήδη ορίζεται συνάντηση για τη Δευτέρα.