Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ



Ρέθυμνο 13/4/2014
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
                                                                                              
Με έκπληξη παρακολουθούμε υποστηρικτές και υποψήφιους της δημοτικής κίνησης  ΣΥΡΙΖΑ-Καμένου, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους με αιτιάσεις και ρητορικά ερωτήματα, που θα ‘πρεπε να απευθύνουν πριν απ’ όλα στο συνδυασμό τους και τους επικεφαλής τους.  Αλήθεια βάλλουν κατά του Καλλικράτη και δεν γνωρίζουν αρθρογράφοι όπως ο κ Μεταξάκης, ο κ Μαραγκουδάκης, ότι η δική τους παράταξη μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τον (συν)επεξεργάστηκαν στο ΙΤΑ της ΚΕΔΕ; Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κ Σκοτεινιώτης, Φίλιος, Παλαιολόγος και οι υπογραφές τους παραμένουν και σήμερα φαρδιές, πλατιές και ανεξίτηλες. Γιατί δεν τους ρωτούν πως γίνονταν αυτοί οι αντιμνημονιακοί κήρυκες να ΟΜΟΦΩΝΟΥΝ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα συνέδρια της ΚΕΔΕ; Γιατί προσυπέγραψαν και αυτοί την αρπαγή των παρακρατηθέντων; Γιατί αρνήθηκαν πεισματικά τα αιτήματα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣΗ για έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων, για αύξηση των πόρων στα επίπεδα της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών; Είναι αυτά μέτρα και πολιτικές που συναντάμε στην καρδιά των μνημονίων ή μήπως κάνουμε λάθος;  
Στο δήμο Ρεθύμνης 3,5 χρόνια στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν. Τολμούν να θέτουν ερωτήματα για το νερό.  Ξεχνούν άραγε  ότι οι δικοί τους επικεφαλείς μαζί με τον Μαρινάκη, τον Νίνο, το λησταρχείο της ΔΕΥΑΡ, ΟΛΟΙ πλην Λακεδαιμονίων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (32-1 η ψηφοφορία)ψήφισαν τα τιμολόγια του ακριβότερου στην Ελλάδα νερού; Μαζί με τον Μαρινάκη πανηγύρισαν και τις ψευτοεκπτώσεις του νερού στα ΑΜΕΑ και ω του θαύματος σήμερα τον κατηγορούν γι’ αυτό που ο ίδιος ο επικεφαλής τους τον χειροκροτούσε;  Μαζί με Μαρινάκη και Νίνο δεν έδωσαν εξετάσεις αντιλαϊκού και μνημονιακού φανατισμού διατηρώντας παράνομα στο νερό το καταργημένο (αρθρ. 26 ν 3013/2002) χαράτσι του 80%; 

Μαζί δεν έκαναν πλάτες στις αντιλαϊκές ασυναρτησίες του δήθεν «κατά κεφαλήν ενεργειακού κόστους του νερού» που λάνσαρε η ΔΕΥΑΡ; Αν έλλειπε η  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ν’ αποκαλύψει την απάτη ποιος θα γλίτωνε τους άμοιρους κατοίκους του Αρκαδίου από το ξεπουπούλιασμα; Ας πληροφορηθούν λοιπόν ότι ο σημερινός τους επικεφαλής μια φορά μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αυτή για να δώσει συγχαρητήρια στο λησταρχείο της  ΔΕΥΑΡ!!!
Θέτουν ερωτήματα για την είσπραξη των χαρατσιών, των τελών και για τα αναγκαστηκά μέτρα είσπραξης στους Νίνο Μαρινάκη, λες και η αφεντιά της παράταξής τους είναι διαφορετική!!!  Μα δεν πάει πολύς καιρός που ο απερχόμενος επικεφαλής τους επέμενε στο ΔΣ ότι ο κόσμος «ναι μεν δεν έχει να πληρώσει αλλά όμως πρέπει να πληρώσει». Ούτε ο Μαρινάκης με τον Νίνο δεν το θέτουν τόσο ωμά. Δεν γνωρίζουν ότι μαζί με την ΕΕ, την τρόικα, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ κλπ. ορκίζονται στο όνομα της ανταποδοτικότητας;  Ότι οι «αποκεντρωμένοι συμμετοχικοί προϋπολογισμοί» της διακήρυξής τους δεν είναι παρά το παρατηρητήριο σε ελεύθερη μετάφραση; Ξέχασαν άραγε ότι ΜΑΖΙ με τις μνημονιακές «κατάρες» Νίνο και Μαρινάκη ψήφισαν και οι ίδιοι την όχι μόνο αντιλαϊκή αλλά και ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ είσπραξη του ΤΑΠ στο Φωκά; Απόφαση που ανατρέψαμε χάρη στην κινητοποίηση  των κατοίκων και την παρέμβαση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην αποκεντρωμένη; Με τέτοιες αποφάσεις θα προστατευόσουν από τη φοροληστεία; Εδώ ακόμη και τον δικό τους τοπικό σύμβουλο δεν υπερασπίστηκαν όταν έπεσε θύμα της πιο εξοντωτικής φοροληστείας  χάνοντας μια δρακόντεια αντιλαϊκή ρύθμιση. Παριστάνουν τους πολέμιους της διαφθοράς και των μεγάλων συμφερόντων αυτοί που «έκαναν τα αμερικανάκια» στο σκάνδαλο της μεταφοράς  4,5 στρεμμάτων σχολικής στέγης από την Καλλιθέα στον Τίμιο Σταυρό, για να αδειάσουν τη γωνιά στον μεγαλοοικοπεδούχο της περιοχής. Αυτοί που μιλούσαν κινέζικα στο σκάνδαλο της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, που μια δουλειά των 700-750 χιλιάδων για το Δήμο τη δίνανε στον μεγαλοκαρχαρία με 1,150. Αυτοί που δεν πατούσαν τα πόδια τους στην οικονομική επιτροπή, που δεν έκαναν ποτέ μια παρέμβαση, μια παρατήρηση στις πονηριές και τις αλχημείες ενός έστω διαγωνισμού!!!
Παριστάνουν τους υπερασπιστές των εργασιακών δικαιωμάτων αυτοί που μαζί με το Μαρινάκη Νίνο τα έσερναν στη λαιμητόμο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ΜΚΟ, των ΚΟΙΝΣΕΠ, του ΤΟΠΣΑ. Παρίσταναν τους μουσαφίρηδες και τους τουρίστες σε όλες τις μάχες της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τις εργασιακές Μανωλάδες στην καθαριότητα, για την απλήρωτη δουλειά, για τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τους παιδικούς σταθμούς.  Αυτοί που 3,5 χρόνια τους είχαν σήκω σήκω κάτσε κάτσε.
 Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχει υπογράψει τα συμβόλαια και τις εγγυητικές επιστολές του Μααστριχτι, της λευκής βίβλου, της «ΕΕ 2020». Έχουν δεσμευτεί να ποτίζουν το δέντρο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης για λογαριασμό του κεφαλαίου. Αναπόφευκτοι καρποί αυτού του δέντρου, παιδιά κατά δικά τους είναι ο Δήμος ΑΕ, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ας σταματήσουν να μοιρολογούν γι’ αυτά που και οι ίδιοι έκαναν. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλούνε για σκοινί.