Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



 Όταν πρίν λίγι καιρό εκφράζομε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε αυτό το νέο αντεργατικό εφεύρημα, το χαρακτηρίζαμε θερμοκοιτίδα κοινωνικού κανιβαλισμού και τον τοπικό ΚΟΙΝΣΕΠ, συγκαλυμένη εργολαβία και παράγκα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως τόσο γρήγορα και από τόσο αρμόδια χείλη θα αρχίσουμε να δικαιωνόμαστε.



 Ρακιντζής: Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα με τις ΚΟΙΝΣΕΠ

Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου. Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς».